Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 16.02.2017. u 20:28   |  Izvor: ABC.ba 

Nova emisija u produkciji Udruženja ABC

Pogledajte KORZO: Naši prvi gosti bili su Zosko i Saša

Udruženje ABC odlučilo je u vlastitoj produkciji pokrenuti novu emisiju autorskog sadržaja ABC KORZO, s ciljem afirmacije interesantnih ljudi iz naše zajednice, kojima uslijed haotičnog stanja u društvu i kulturi nije posvećeno dovoljno medijskog prostora.

Želimo omogućiti da se čuju njihove zanimljive priče, promišljanja i iskustva, te staviti fokus upravo na njih: umjetnike, muzičare, kulturnjake, sportiste, autore, ali i na sve ostale osobe koje aktivno sudjeluju u našem društvu i tako kreiraju našu svakodnevnicu svaki na svoj način. U konglomeratu raznovrsnih programskih sadržaja mjesta za kulturu ima jako malo i ono se nalazi na samim marginama, stoga kroz "KORZO" želimo dati svoj doprinos afirmaciji kulture i umjetnosti.

Saša Mirković je naš prvi izbor, on svojim autorskim pjesmama gradu daruje note i stihove s kojima odrastaju generacije mladih ljudi. Saša ima čvrste stavove i vlastita promišljanja i o svim aktuelnim temama u društvu koje smo također prokomentarisali. 

U prvom Korzu sa nama je u ulozi voditelja naš poznati i svestrani sugrađanin Zufikar Handukić - Zosko, pjevač, dj i gradski vijećnik koji se sa Sašom prisjetio mnogih zanimljivih anegdota, pjesama, ali trenutnih i budućih promišlanja o životu.

 

Udruženje ABC otvara KORZO za umjetnike, muzičare, kulturnjake, sportiste, autore, novinare i sve druge koji aktivno...

Posted by ABC.ba on 12. veljače 2017


ABC KORZO je emisija polusatnog formata kroz koju će "prošetati" interesantni Bišćani, kao i namjerni i slučajni putnici koji se nađu u gradu Bihaću. Udruženje ABC će u svakoj emisiji birati kako goste, tako i osobe koje će voditi razgovore sa njima, što će sigurno doprinijeti dinamičnosti same emisije.

U nastavku premijerno pogledajte prvi abc-ov Korzo:


 

KOMENTARI