Novogodišnji praznici u Udruženju ABC: Paketići za najmlađe…

“Ko nas šiša” u Bihaću: Javna tribina sa Svetlanom Cenić
23. Decembra 2013.
Odabrana djevojka sa Une koja je osvojila vikend u hotelu Emporium
14. Januara 2014.

Druga humanitarna akcija Udruženja ABC pod nazivom “Obrok pažnje – za najmlađe” danas je uspješno završena zahvaljujući našim humanim sugrađanima. Ekipa ABC-a je uz pomoć Djeda Mraza obilježila novogodišnje praznike i razveselila najmlađe članove socijalno ugroženih porodica.

Naime, akcija se odvijala od 20. do 23. decembra u prostorijama Udruženja ABC, a zahvaljujući našim sugrađanima koji su svoju humanost još jednom pretočili u razdragane osmijehe. Udruženje ABC sakupilo je dovoljno proizvoda da spakuje 50tak bogatih novogodišnjih paketića za djecu. 

“Pored mališana iz socijalno ugrženih porodica sa Merhametovog spiska, posjetili smo i Udruženje “Sunce” koje se brine o djeci sa posebnim potrebama, te im također podijelili paketiće”, navela je Sabina Muharemović članica ABC-a.

“Zadovoljstvo i sreću mališana je nemoguće opisati, ali treba da imamo na umu svi da smo u proteklih par dana učinili dobro djelo i obradovali one kojima je to najpotrebnije”, rekla je Nermina Blažević, također članica Udruženja.

Udruženje ABC posebne zahvale upućuje upravo našim humanim građanima koji su još jednom dokazali da Bihać grad ima veliko srce koje zajednički kuca sa svim njegovim građanima.

Kako je to sve izgledalo pogledajte u galeriji fotografija!

Dojmovi