Pogledajte kako je bilo na kafi sa BUKA i ABC portalom

Forum mladih UN-a: Učesnici kampa “Una za sve” osvojili nagrade
30. Maja 2015.
Udruženje ABC: Pomoću Budžeta za građane vlast treba pokazati svoju fiskalnu odgovornost
24. Juna 2015.

Magazin Buka održava javne razgovore u više gradova u BiH. Ulogu domaćina u Bihaću uzelo je Udruženje ABC, koje je zajedno sa Bukom ugostilo grupu građana Bihaća sa kojima su u neformalnom razgovoru razmijenjena iskustva u upotrebi novih medija i društvenih mreža za podršku i učešće u građanskim inicijativama i sl.

Ovaj razgovor uz piće održao se u caffe bar-u “Oaza”, gdje je pored tematike objektivnog i istinitog izvještavanja i političko-ekonomskih tema, stavljen naglasak na efikasno iskorištavanje internet medija u smislu davanja prostora nezavisnom mišljenju.

“Bez aktivnog pojedinca nema aktivnog društva, a Lajk nije dovoljan! Kroz printani magazin, televizijsku emisiju i web portal Buka obrađuje najvažnije probleme našeg društva. Moramo se svi probuditi i dati svoj doprinos, svakodnevno vršiti pritisak i tjerati vlasti da rade bolje i efikasnije. Svi Buka servisi su ustvari alat za ralizaciju tih ciljeva”, istakao je Aleksandar Trifunović.

Medijski projekat Buka već 15 godina djeluje upravo na ovaj način, a ABC.ba se ovoj filozofiji rada pridružuje 3 godine u nazad, pristupajući ozbiljno temama od javnog interesa kroz aktivan angažman.

“Pored objektivnog izvještavanja putem portala ABC.ba i on-line televizije ABC.tv, kao nevladina organizacija često smo bili inicijatori različitih aktivnosti kada su u pitanju teme od društvenog značaja, nerijetko smo pokretali razna političko-ekonomska pitanja bitna za širu društvenu zajednicu, a svakom prilikom trudili smo se dati medijski prostor marginaliziranim grupama i pojedincima. Ukratko, osim vlastitih inicijativa, trudimo se biti u dijalogu sa građanima i svakodnevne probleme i neslaganja istaći u prvi plan”, rekao je Edin Moranjkić.


Dojmovi