Open Air koncert na Gradskom trgu: Pogledajte kako je izgledalo čarobno poslijepodne u Bihaću

Mreža Brana: Javna tribina poplave i oporavak od poplava u općini Sanski Most
11. Marta 2016.
Udruženje ABC: Uvesti Budžet za građane i učiniti ga dostupnim svim građanima
6. Aprila 2016.

Udruženje ABC Bihać i bihaćki muzičari, uz tehničku podršku Gradske galerije, firme Promet Tehno – Yamaha i ton majstora Nemdžada Alića organizirali su Open Air koncert humanitarnog karaktera pod nazivom “Pred galerijom u podne”. Donosimo Vam kratki video pregled, kako bi oni koji nisu bili prisutni mogli vidjeti kako izgledalo to subotnje popodne.

Zahvaljujući humanim građanima Bihaća, bihaćkim bendovima, volonterima Udruženja ABC, Aleksandrovim prijateljima iz škole i sunčanom vremenu ova akcija okončana je uspješno. Za svega tri sata prikupljeno jeukupno 5.787,45 KM.

Početak humanitarne akcije “Pred galerijom u podne” najavila je novinarka i voditeljica Aldijana Hadžihajdarević, te je tom prilikom pročitala dirljivo pismo koje je Aleksandar Beronja sam napisao, a potom je najavila nastupe bendova Radio Groove, Haman Jazz Band, Boje noći, Black Bullet Band, Grefran, G.M.O., Space Patrol i u ime organizatora pozvala sve prisutne na Gradskom trgu da pokažu svoju humanost i pomognu Aleksandru.

I Aleksandar je bio prisutan, zajedno sa svojim roditeljima koji su bili iznenađeni ali i ponosni na činjenicu da su su se svi udružili u jedan veliki složni tim koji za cilj ima samo da pomogne njihovom Aci.

Bendovi koji su ponos bihaćke muzičke scene izmjenjivali su se i svojim zvukom učinili ovo popodne čarobnim. Građani nisu krili svoje oduševljenje, neki su odlučili cijelo vrijeme ostati na trgu, dok su drugi s vremena na vrijeme zastajali u svojoj šetnji kako bi uživali u programu. I jedni i drugi, pa i oni u baštama lokala bili su velikodušni i prema svojim mogućnostima učestvovali u akciji.

Bihać je još jednom pokazao da ima veliko srce, a Aleksandru i njegovim roditeljima želimo da uz pomoć humanih ljudi što prije skupe sva potrebna sredstva i počnu sa liječenjem.

Dojmovi