Humanitarni Open Air koncert: Bihaćki muzičari svirali za poplavljena područja

Drugi ljetni kamp za mlade iz poplavljenih područja u Bihaću
3. Septembra 2014.
Udruženje ABC: Završena humanitarna akcija “Obrok pažnje”
10. Novembra 2014.

U nedjelju (25.05.2014.) na Gradskom trgu u Bihaću održan je cjelodnevni OpenAir humanitarni koncert za pomoć poplavljenim područjima Bosne i Hercegovine. Koncert su organizirali Udruženje ABC i muzičari grada Bihaća.

Nakon niza uspješnih humanitarnih akcija kojesu se dešavale proteklih dana i ovaj je događaj imao humani cilj. Uz poznate ritmove i dobru atmosferu koju su pružilibihaćki bendovi, građani Bihaća imali su priliku da u skladu sa svojimmogućnostima doniraju one kojima je to u ovim trenucima najpotrebnije i da nataj način nagrade bihaćke muzičare koji su danas dali sve od sebe kako bi i ovaakcija bila uspješna.

inko Kečalović i Storia, Dino Disorder, Nejra Karabegović i BB Brothers, The Babe Barbarella ESFF, Radio Groove, BlackCat trio, Dede Putra, Grefran, Revolt, Muhamed i Samir, 4D acoustic i Hari Beatbox osvježili su ovu nedjelju i pokazali da Bihać ima jako dobru i kvalitetnu muzičku scenu. Program su vodili Lejla Andrejaš, Aldijana Hadžihajdarević i Edin Delić Pixi.

Tokom koncerta prikupljen je iznos od 2.370,35 KM koji će biti utrošen tako što će se kupiti one potrepštine koje građani Maglaja u ovim trenucima istaknu kao najpotrebnije, te će im iste u narednim danima biti dostavljene.

Navedenom iznosu bit će pridodan i iznos novca od 185,00 KM koji je bend Grefran prikupio na humanitarnoj svirci koja je održana u petak (23.05.2014.) u caffe baru “Piramida”.

Ono što je izazvalo posebnu pažnju jeste iznenađenje koje su građani priredili bihaćkim skiperima koji su se prilikom poplava nalazili na licu mjesta i spašavali živote u poplavljenom Doboju i Maglaju.

Dojmovi