Udruženje ABC: Sat za planetu zemlju obilježen i u Bihaću

Valentin Inzko u Bihaću: Posjetio Udruženje ABC i izrazio podršku radu ove organizacije
4. Marta 2015.
Zakonodavno pravna komisija Skupštine USK: Do danas nismo dobili mišljenje Vlade USK po pitanju Tuzlanske inicijative
19. Aprila 2015.

Sinoć su u 20:30 sata ugašena svjetla u Sarajevu, Bihaću, Banjoj Luci, Tuzlu, Mostaru i drugim gradovima u BiH. Na taj način se i naša zemlja pridružila svjetskim metropolama u obilježavanju ‘Sata za planetu Zemlju’

Udruženje ABC zajedno sa volonterima i uz potporu Grada Bihaća bilo je organizator ovog planetarnog događaja u Bihaću, te je sa građanima i mladim umjetnicima obilježilo ovaj dan u dnevnoj i večernjoj varijanti.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim osobama koje su svojim doprinosom omogućili obilježavanje ovog događaja na ovaj način, volonterima, učenicima i nastavnicima Osnovne škole “Prekounje”, djeci vrtića na likovnim radovima, učenicama Umjetničke škole na skici Pande, Hani Hodžić na vatrenoj predstavi, odličnim komičarima Enesu Kozličiću i Elvisu Jusiću, Evolution bendu, kao i fotografu Nuni Toromanoviću na fotografiji koja je bila dio cjelokupne predstave. Naravno zahvaljujemo se i svim građanima koji su svojim prisustvom podržali ovaj događaj.

Na ovaj način grad Bihać se pridružio svjetskom događaju u kojem je učestvovalo 7000 gradova u 163 zemlje svijeta.

Kako je izgledala ova noć u Bihaću pogledajte i u kratkom video prilogu kojeg smo pripremili.

Podsjetimo, Globalna inicijativa WWF-a ‘Sat za planetu Zemlju’ nastala je 2007. godine u Sydneyju s ciljem podizanja svijesti donositeljima odluka i stanovništvu svijeta o prekomjernoj potrošnji Zemljinih resursa i energetskoj učinkovitosti, te štetnosti klimatskih promjena i čovjekovog negativnog utjecaja na Zemlju. Bosna i Hercegovina u ovoj globalnoj akciji sudjeluje od 2009. godine. 

Dojmovi