“Kutija iznenađenja” obradovala najmlađe Bišćane

Još jedna uspješna godina iza Udruženja ABC Bihać
1. Decembra 2016.
Bihać: Pet porodica ove zime grijat će vaša humanost
12. Januara 2017.

Povodom decembra, mjeseca darivanja, Udruženje ABC iz Bihaća organiziralo je humanitarnu akciju pod nazivom “Decembarski dani Udruženja ABC”.

Humanitarna akcija “Decembarski dani Udruženja ABC” objedinila je dvije prethodne akcije ”Kutija iznenađenja” i ”Obrok pažnje”. Obe akcije namjenjene su socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, a zamišljene su na način da građani Udruženju doniraju novogodišnje kutije i pakete namijenjene najmlađima, odnosno osnovne životne namirnice za starije sugrađane slabijeg imovinskog stanja.

Akcija “Kutija iznenađenja” uspješno je privedena kraju danas sa 360 prikupljenih kutija, od toga je 230 djece iz svih bihaćkih udruženja koja rade sa djecom, ali i uz socijalne ustanove. Ostatak paketića pridružit ćemo akciji “Obrok pažnje”.

Dakle, prvi dio “Decembarskih dana Udruženja ABC”, pod nazivom ”Kutija iznenađenja” realiziran je na gradskom trgu u Bihaću, gdje su članovi Udruženja ABC sa volonterima podijelili prikupljene paketiće mališanima i štićenicima iz JU Socijalno pedagoška životna zajednica, udruženju “Radosti druženja”, udruženju “Sunce”, udruženju djece i mladih oboljelih od dijabetesa, Dnevnom centaru za djecu u riziku i Centru za djecu bez roditeljskog staranja “Duga”.

Osim paketića, osmijeh na lice mališana i štićenika izmamili su Mickey i Minnie, sa Djeda mrazom, koji su ispod novogodišnje jelke veselili i slučajne prolaznike te plijenili pažnju najmlađih.

Nakon podjele paketića na gradskom trgu u Bihaću, članovi i volonteri Udruženja ABC su nastavili sa podjelom ”Kutija iznenađenja” bihaćkim udruženjima.

Dojmovi