Druženje na Gelenderima u mnogima probudilo sjećanja

Prvo blobbing takmičenje u BiH obilježilo ljeto u gradu na Uni
23. Jula 2016.
Još jedna uspješna godina iza Udruženja ABC Bihać
1. Decembra 2016.

“Drage naše Bišćanke, dragi Bišćani svi vi koji Bihać osjećate svojim, dobra vam večer i dobro došli u srce i dušu grada na najljepšoj rijeci na svijetu, dobro došli na Gelendere.”

Shvativši da je prošlogodišnje, prvo okupljanje na Gelenderima u mnogima probudilo sjećanja na mladost, druženja, drage ljude s kojima su proveli najljepše trenutke mladosti – odlučili smo zakazati ponovni sastanak tu, na Gelenderima. I oživjeti duh starih vremena, nekih ljepših i bezbrižnijih dana. Hvala vam što ste opet bili tu!

Tokom dana družili smo se u Žegarskoj aleji sa djecom i umjetnicima, a noć je rezervirana za druženje. 

Bihać je oduvijek bio poznat kao grad velikih muzičara, pjevača, rokera, tamburaša. Neki od njih su bili sa nama, Bihaćki tamburaši i bend Boje noći koji su upotpunili atmosferu kako bi Bišćani uživali u toplim napicima i druženju sa dragim ljudima, razgovorima i prisjetili se lijepih vremena. 

Osim druženja na Gelenderima, vrlo važan segment festivala “Jesen na Gelenderima” je i društveno koristan rad. U tom duhu, zajedno sa Street Artistima, Vijećem učenika Gimnazije “Bihać”, navijačima “Sile nebeske”, osnovnim školama, firmom Vita Nostra, profeserom Sej Ramićem, volonterima i građanima, pokazali šta je to duša bihaćka i koliko ona može biti čarobna. Sve to velikodušno je podržala firma, generalni pokrovitelj manifestacije, mljekara Meggle.

Novo druženje na bihaćkim Gelenderima zakazujemo za narednu godinu. A do tada ne dozvolite da nestane dobri duh našega grada! Hvala vam u ime Udruženja ABC što ste svojim prisustvom uveličali ovaj događaj, hvala i svim pojedincima i kolektivima koji su učestvovali u realizaciji ove manifestacije.

Dojmovi