Objavljeno: 24.02.2013. u 16:01  

DJ

Nadina Fajković

Naša Bišćanka je student Tehničkog fakulteta u Bihaću,a ima završenu osnovnu i srednju “Umjetničku školu” u Bihaću.

Nadina Fajković
Nadina Fajković

Svira saksofon i klavir, ima mnogo diploma i zahvalnica sa raznih takmičenja na kojima je učestvovala. Nadina se danas aktivno bavi muzikom i jedini je ženski DJ na Unsko-sanskom kantonu,a njeno umjetničko ime je N.D.N.A.

Nadina Fajković je rođena 1991. u Bihaću. Od malena je pokazala vanserijski talenat za muziku, tako da je logičan slijed događanja bio polazak u osnovnu muzičku školu. Nakon završetka upisuje i srednju muzičku školu u Bihaću i tu je njena neraskidiva veza sa muzikom zvanično potvrđena.Osim saksofona koji je njena velika ljubav, 2011 godine je na nagovor svoga starijeg brata prvi put stala za dee jay pult i bila je to ljubav na prvi dodir. Sklonost prema mixu je naslijedila od oca koji je prije rata bio jedan od prvih d.j.-a u Bihaću tako da je ustvari već postojeća muzička tradicija samo nastavljena.

Uz muzički background takvih razmjera njen put prema sceni je bio ekspresno brz. Poznata je kao vrhunski tehnički perfekcionist, a uz tehniku mixa simultano je gradila svoje produkcijske vještine tako da ni jedan segment kompletne muzičke ličnosti ne bi izostao.
Prvi oficijelni rad je bio za kompilaciju novog beogradskog labela Robotica Records, a prvi samostalni EP izlazi u aprilu za španjolski Fluor Recordings.
Od početka se definirala tvrdim tech house zvukom a i svoj produkcijski smjer bazira na tom zvuku. Iako je tek nedavno prezentirala svoj rad javnosti, nakon fantastičnih reakcija i podrške mnogih starijih i iskusnijih kolega koji neupitno priznaju njen vrhunski muzički talenat, možemo slobodno napisati da je BiH scena dobila jedan veliki potencijal o kojem će se tek pričati.

KOMENTARI