Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 24.06.2018. u 22:15   |  Izvor: klix.ba 

Zastave i pjesma

Turci proslavili Erdoganovu pobjedu na ulicama Sarajeva

Veliki broj turskih državljana koji žive u Bosni i Hercegovini proslavio je večeras na ulicama Sarajeva pobjedu Recepa Tayyipa Erdogana na današnjim predsjedničkim izborima u Turskoj.

Turci proslavili Erdoganovu pobjedu na ulicama Sarajeva
velika slika
Grupa Turaka kružila je ulicama glavnog grada s automobilima okićenim zastavama Turske i Erdoganovim fotografijama. Trubeći sirenama u znak Erdoganove pobjede provozali su se od Ilidže do Baščaršije gdje su se zaustavili kod sarajevske Vijećnice i uzvikivali Erdoganovo ime.

Podsjećamo, turski lider Recep Tayyip Erdogan ponovo je izabran za predsjednika Turske. Prema još nepotrvđenim rezultatima on je osvojio više od 50 posto, odnosno 20 miliona glasova, što je dovoljno da izbori ne odu u drugi krug.

Na današnjim predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Turskoj blizu 56 miliona Turaka u zemlji i tri miliona u inostranstvu imalo je pravo glasa na izborima. Prijevremeni izbori u Turskoj zakazani su u aprilu ove godine nakon prošlogodišnjeg referenduma na kojem su građani odlučili da država pređe na predsjednički politički sistem.

Osam političkih stranaka i 68 nezavisnih kandidata našlo se na izbornim listama za ulazak u 27. saziv turskog parlamenta.
MISS NET
ABC
KOMENTARI