Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 19.04.2018. u 18:30   |  Izvor: klix.ba 

Goruća tema

Grabar-Kitarović: Nije istina da je tokom Vučićeve posjete Hrvatskoj zapaljena srpska zastava

Srbija sada mora utvrditi je li Vojislav Šešelj zaista učinio to što kaže da jeste, a u slučaju da se utvrdi kako je zaista gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno i kažnjen, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak tokom obilaska otoka šibenskog arhipelaga i priobalja Šibensko-kninske županije u koju je privremeno izmjestila svoj ured.

Grabar-Kitarović: Nije istina da je tokom Vučićeve posjete Hrvatskoj zapaljena srpska zastava
velika slika
Nakon obilaska otoka Žirja i Prvića, predsjednica Hrvatske je prokomentirala incident koji je u Skupštini Srbije u srijedu izazvao ratni zločinac Šešelj gazeći hrvatsku zastavu, a zbog kojeg je izaslanstvo Hrvatskog sabora prekinulo posjetu Srbiji.

U slučaju da se utvrdi kako je Šešelj uistinu gazio hrvatsku zastavu, trebao bi biti adekvatno kažnjen, kazala je Grabar-Kitarović.

Jučerašnji incident narušio je odnose Hrvatske i Srbije, dodala je i izrazila nadu da to neće izazvati dodatno verbalno nasilje, te da neće biti drugih posljedica, prenosi Hina.

Također, poručila i kako ne zna ko je srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću rekao da je tokom njegovog boravka u Hrvatskoj zapaljena srpska zastava, ali da to nije istina i kako to može potvrditi i Ambasada Srbije u Hrvatskoj.
MISS NET
ABC
KOMENTARI