Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 19.04.2018. u 10:15   |  Izvor: klix.ba 

Od 1.maja

VSTV imenovao nosioce pravosudnih funkcija u BiH

Visoko sudačko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je, tokom drugog dana sjednice koja se održava 18. i 19. aprila 2018. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

VSTV imenovao nosioce pravosudnih funkcija u BiH
velika slika
Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su: Mirza Mutevelić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, Željka Tomić-Anđušić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, Predrag Golubović, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona, Ivan Sokanović, na poziciju stručnog suradnika u Općinski sud u Bugojnu.


Na nivou Republike Srpske, imenovani su Vesna Mišić, na poziciju suca Okružnog suda u Banjoj Luci, Dragana Skakić, na poziciju suca Osnovnog suda u Gradišci.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 1. maja 2018. godine.
MISS NET
ABC
KOMENTARI