Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 19.06.2017. u 14:08   |  Izvor: ABC.ba 

Treće izdanje

U Bihaću počela Ljetna škola gitare

Raspust u školama je započeo, a školarci se uveliko odmaraju od svojih obaveza. Međutim, učenici Muzičke škole koji sviraju gitaru, ali i drugi mladi Bišćani, ipak su odlučili da uče još malo.

Naime, oni su se priključiti ljetnjoj radionici gitare koja se u Bihaću održava po treći put. Škola je otvorena svima koji žele unaprijediti svoje tehničke i interpretativne sposobnosti na klasičnoj gitari. 
 
Ova ljetna škola sadržava pet dana grupnih predavanja i privatnih časova, tri večernja koncerta, koncert polaznika, te završni koncert orkestra radionice u kojem učestvuju svi polaznici i instruktori. Sva predavanja se održavaju u Umjetničkoj školi Bihać koja je smještena u samom centru grada, a koncerti u sali Muzeja AVNOJ-a koja se nalazi odmah pored škole. Instruktori škole za 2017. godinu su: prof. dr. Armin Abdihodžić, koji je ujedno i osnivač ove ljetne škole, te rođeni bišćanin koji živi i radi u Sarajevu, prof. Adnan Alagić. 
 
Ovogodišnji broj polazanika radionice gitare pokazao je koliki  je interes  djece  za sadržajima koji nude nešto drugačije iskustvo. Planova sa sljedeći susret  naredne godine ima,  a vjerujemo da će se mali gitaristi rado odazvati.
 
Također, nema sumnje nu u posjećenost koncerata u Muzeju AVNOJ-a, koji počinju od večeras pa sve do petka. 
 

KOMENTARI