Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 18.06.2017. u 23:02   |  Izvor: FTV 

MoguLi

Malo pozorište u Bihaću - gradu bez pozorišta

Počeli su skromno, hodati malim koracima, po daskama koje život znače. I to u gradu koji nema zgradu pozorišta i gdje glumci dođu samo na proputovanje.

Malo pozorište u Bihaću - gradu bez pozorišta
velika slika

 Međutim, Erna Begatović akademska glumica, Bišćanka koja se nakon završene Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, vraća u rodni kraj i entuzijastički pokreće Dramski studio „Mali princ“ okupljajući djecu, i uvodeći ih u čaroban svijet živopisnih likova. Predstavom Mali princ počeli su bihaćki klinci sa ljetnim raspustom, uvodeći i gledaoce u fantastični svijet dobrica i zlica, bogatstva i siromaštva duše, unoseći u svaki monolog, dijalog, kretnju - dio sebe, ali i poklanjajući svojim sugrađanima željno očekivane glumačke kulturne događaje.

Predstavama Mali princ, Zašto smo dozvolili nasilje, Čarobnjak iz Oza mali glumci Dramskog studija Mali princ zagrijali su publiku željnu pozorišnih predstava u Bihaću. www.federalna.ba/bhs/vijest/206564

Posted by federalna.ba on 18. Juni 2017

A glumci, djeca koja ozbiljno shvatiše povjereni im zadatak, nisu razočarali, naprotiv - na bis su se vraćali nekoliko puta. Gluma, probe, ulazak u svijet drugačiji od onog što nas okružuje - sve to obogaćuje njihov život. Predstavom „Zašto smo dozvolili nasilje“ Edin Semanić, jedan od glumaca, predstavio se publici u najboljem svjetlu.

U emisiji #FederacijaPlus o glumcima iz Bihaća, velikog grada koji nema pozorište, govorila je akademska glumica Erna Begatović. www.federalna.ba/bhs/vijest/206564

Posted by federalna.ba on 18. Juni 2017

A publike u bihaćkom Muzeju Avnoj-a nije nedostajalo. Stolice su bile popunjene do zadnjeg mjesta, što samo govori koliko ovdašnjim ljubiteljima pozorišne umjetnosti, nedostaju predstave i kulturni događaji uopće.

KOMENTARI