Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 18.06.2017. u 13:52   |  Izvor: Press služba Grada ihaća 

Saopštenje za javnost

Šuhret Fazlić: Što prije pronaći rješenje za Katolički školski centar

Saopštenje za javnost Šuhreta Fazlića, gradonačelnika Bihaća povodom dešavanja koja se odnose na rad Katoličkog školskog centra u Bihaću prenosimo Vam u cijelosti:

"Posljednljih nekoliko dana u javnosti i medijima pojavile su se razne špekulacije u vezi zakonitosti u radu Katoličkog školskog centra u Bihaću, odnosno validnosti diploma djece, svršenika Medicinske škole koja djeluje u okviru tog školskog centra.

Ne ulazeći u meritum tih dešavanja, odnosno zakonske procedure koje jesu ili nisu usaglašene, ovim tražim od kantonalnih vlasti, Vlade i Skupštine Unsko-sanskog kantona, te rukovodstva Katoličkog školskog centra, da što prije pronađu rješenje za nastale probleme, jer ne smijemo dozvoliti da grad Bihać još jednom dođe u žižu bosansko-hercegovačke javnosti kao “grad slučaj”.

Katolički školski centar egzistira u nekoliko kantona, gradova i opština u BiH i nigdje drugdje nisu nastali problemi ovog tipa, pa ne smijemo dozvoliti ni da se to dešava u Bihaću. Ukoliko postoje određene administrativne prepreke, smatram da su one morale biti ranije otklonjene, a ne da tek nakon četiri godine, vlastitu djecu dovodimo u situaciju neizvjesnosti. Prava učenika ne smiju biti ugrožena zbog nemara i nerada nadležnog ministarstva, Vlade i Skupštine USK-a.

Međutim, kako se već nalazimo u takvoj situaciji pozivam sve aktere da se uključe kako bi što urgentnije riješili nastale probleme koji se odnose isključivo na obrazovni proces, jer grad Bihać slovi za grad suživota i tolerancije i samo takve poruke smijemo upućivati prema ostatku BiH i regiona".

Vezano:

KOMENTARI