Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 21.04.2017. u 08:23   |  Izvor: Krajina.ba 

Krajiški zastupnik u Parlamentu BiH

Šepić “srušio” akcize: Gorivo neće biti skuplje, BiH neće biti talac Sarajeva

“Neće moći sila i bahatost nikada proći. Pozivam da gradimo zemlju u kojoj se povećavaju plate i penzije, a ne porezi, nameti i akcize” napisao je jučer nakon neusvajanja Zakona o akcizama, na svom facebook profilu Senad Šepić, krajiški zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

 Neusvajanjem ovog Zakona Krajišnici neće morati plaćati dodatnih 15 feninga na litru goriva, 15 feninga za autoputeve koji bi se gradili zaobilazeći Krajinu u širokom luku.

Povećanje akciza bio je i jedan od uslova MMF-a za dalje kreditne aranžmane sa Bosnom i Hercegovinom.Iako je međunarodna zajednica pozivala zastupnike u Parlamentu BiH da podrže ovaj Zakon, opozicija predvođena Senadom Šepićem uspjela je odbraniti buduće namete na građane.

Bitno je napomenuti da je Jasmin Emrić,  krajiški zastupnik (A-SDA) također bio protiv ovog Zakona, iako je prvi put bio suzdržan.

Nadamo se da je napokon došlo vrijeme da krajiški zastupnici  nastupaju u interesu onih građana koji su ih i birali a ne u interesu svojih stranačkih vođa.

 

 
KOMENTARI