Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 11.01.2017. u 17:01   |  Izvor: ABC.ba 

Bišćani ''pozdravili'' premijera Vlade FBiH

U centru Bihaća postavljen transparent: Fadile oprosti

Fadil Novalić danas je drugi put boravio u Bihaću u posjeti Vladi Unsko-sanskog kantona i Gradskoj upravi Bihać. Nakon obećanja da će za bihaćki aerodrom svake godine iz federalnog budžeta Vlada uplatiti po 2 miliona KM premijer Novalić imao je sastanak kod gradonačelnika Šuhreta Fazlića.

U centru Bihaća postavljen transparent: Fadile oprosti
velika slika

Dok je boravio u Kabinetu gradonačelnika Šuhreta Fazlića, u centru Bihaća postavljen je transparent sa natpisom #fadileoprosti, koji se odnosi na njegovu izjavu da su među deset stvari na koje građani troše najviše novca samo tri esencijalne, a da su ostale bespotrebne, kao i na činjenicu da su grad na Uni i USK zapostavljeni od strane Vlade FBiH u kapitalnim projektima.

“Vjerujte da su tu tri esencijalne životne namirnice, a ostalo su nebitne stvari. Sama činjenica da mi trošimo milijardu maraka na mobitele i komunikaciju govori da na to trošimo više nego na kruh i ulje”, rekao je premijer Novalić nakon što je od Konzuma i Binga dobio podatke na što građani troše novac, te tako stvorio sliku o rastrošnim građanima BiH, iako ga zvanični podaci statističkih agencija demantiraju.

Ova izjava je iznjedrila jedan od najpopularnijih hashtagova na društvenim mrežama, #fadileoprosti, a bh. građani su danima ismijavali premijera i njegovu izjavu.

Fadil Novalić danas je drugi put u Bihaću nakon obećanja da će za bihaćki aerodrom svake godine iz federalnog budžeta...

Posted by ABC.ba on 11. Januar 2017
 

Nije poznato zbog čega Bišćani traže "oprost", ali svakako će biti zanimljivo čuti zašto još uvijek nije uplaćena niti jedna obećana marka za aerodrom, te koji su razlozi zapostavljanja cestovne i druge infrastrukture na području grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

/ABC.ba

KOMENTARI