Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 13.10.2016. u 11:57   |  Izvor: ABC.ba 

Studenti Univerziteta u Bihaću

Brzina ubija: Protestna šetnja i posljednji ispraćaj za Editu i Selmu u Bihaću (VIDEO)

Studenti Univerziteta u Bihaću i građani grada na Uni sa ružama u rukama prošetali su Gelenderima do gradskog mosta kako bi bacanjem ruža u rijeku Unu ruža posljednji put pozdravili Editu Malkoč iz Bosanske Krupe i Selme Agić iz Bugojna.

Stotinjak studenata i građana Bihaća danas su održali mirnu šetnju zbog smrti studentica Selme Agić i Edite Malkoč, koje su tragičnp poginule u Sarajevu kada je automobilom na njih naletio odbjegli Sanjin Sefić ispred Zemaljskog muzeja BiH.

U tišini je okupljanje počelo kod gradskog sata, a na transparenatima je bila ispisana i parola: “Brzina ubija”, aludirajući na divljanja nesavjesnih vozača po ulicama gradova Bosne i Hercegovine.

- Kao grupacija koja se prije svega zalaže za prava, interese i zaštitu studentske populacije, nastojimo graditi zdrave vrijednosti u našem društvu, te ovom protestnom šetnjom i porukama skrećemo pažnju na obijesnu vožnju i obijesne vozače koji kontinuirano i drsko krše mnoge zakonske i moralne propise. Takvim odnosom i ponašanjem pokosili su mladost, ugasili dva cvijeta, dvije ruže Editu i Selmu. Tražimo odgovornost, tražimo promjenu ponašanja i pravo mladosti na život - poručili su studenti Univerziteta u Bihaću.

Podsjetimo, Selma iz Bugojna i Edita iz Bosanske Krupe bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Automobilom ih je usmrtio 25-godišnji Sanjin Sefić koji je potom pobjegao sa mjesta nesreće, a rano jutros jeuhapšen u Srbiji.

/ABC.ba

KOMENTARI