Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 12.10.2016. u 12:13   |  Izvor: ABC.ba 

Svirepo ubistvo potreslo Krajinu

Bihać: Priveden osumnjičeni za ubistvo Hazime Japić iz Cazina (VIDEO)

Svirepo ubistvo Hazime Japić (47) koje se u ponedjeljak desilo u Cazinu na dionici puta između Gnjilavca i Donje Koprivne brzom akcijom PS Cazin i sektora krim policije Kantonalnog MUP-a dovelo je do hapšenja osumnjičene osobe koja je i priznala ovo teško krivično djelo.

Riječ je o 55-godišnjem F.O. iz ove općine koji  se sumnjiči  da je upotrebom  nelegalnog oružja usmrtio 46-godišnju Hazimu. Osumnjičeni je  danas  priveden u Tužilaštvo USK.

Na mjestu zločina policija je obavila rekonstrukciju događaja. Građani koji su se zatekli govore da je tijelo pronađeno nedaleko od njenog automobila, te da je po položaju tijela vjerovatno bila zgrabljena iz automobila i vučena po zemlji, nakon čega je u nju ispaljeno više hitaca.

Vezano: Nakon hladnokrvnog ubistva Hazime Japić mještani u strahu

Špekuliše se da je pucano iz automatske puške, međutim iz policije nisu ništa željeli reći o oružju kojim je izvršeno ubistvo.

- Možemo samo potvrditi da je oko 17.15 sati policijska stanica Cazin zaprimila anonimnu prijavu, da je u mjestu Jakića brdo, na lokalitetu Bašće te na proširenju pored regionalnog puta M401b pronađena ženska osoba koja nije davala znakove. Još se vrši kriminalistička istraga prije čijeg okončanja nećemo izlaziti u javnost, ponovio je Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK-a.

Vezano: Na mjestu ubistva u Cazinu izvršena rekonstrukcija: U Hazimu Japić ispaljeno više hitaca

Tokom dana obavljena je obdukcija te je konstatovano da su višestruke prostrelne rane uzrokovale smrt.

Podsjećamo, na dionici puta Gnjilavac-Donja Koprivna, raksrsnici zvanoj Bašče , jučer oko 17 sati hicem iz vatrenog oružja ubijena je 46-godišnja Hazima Japić. Policija je odmah po dojavi otišla na mjesto ubistva i počela sa uvidajnim radnjama.

KOMENTARI