Najbolji vicevi sa Balkana
Objavljeno: 23.05.2014. u 07:09   |  Izvor: ABC.ba 

Skiperi sa Une

Kada su u Doboj došli momci iz Bihaća rasplakali su cijelu zgradu

Posjeta bihackih raftera Doboju koji su u toku velike poplave spasavali zarobljene ljude u poplavljenim kucama, dijelili hranu i lijekove. Posjetili su ljude koje su spasavali, cistili grad i dijelili prikupljenu pomoc...

Da je ekipa raftera iz Bihaća samovoljno iz Bihaća krenula prema Doboju kako bi pomagala zarobljenim stanovnicima, vijest je koja je obišla cijelu Bosnu i Hercegovinu, ali i regiju.

Nakon povlačenja vode, građani Doboja koji su se susreli sa ljudima iz Bihaća traže momke koji su ih spasili kako bi se zahvalili na bilo koji način.

Skiperi Una-Aqua centra i članovi Udruženja ABC, zajedno sa ekipom RTVUSK, posjetili su Doboj, gdje su ih dobojčani dočekali kao heroje. Posjetili su ljude koje su spasavali, cistili grad i dijelili prikupljenu pomoć.

Isti su nekoliko dana ranije dopremili kamione prikupljene pomoći za općine Doboj, Maglaj, Sanski Most i Ključ.

Na društvenoj mreži Facebook jedan unesrećeni je napisao:

“Oni su nam jedini došli i donijeli hranu! Momci samovoljno došli iz Bihaća! Nama da pomažu! Kada su došli prvo jutro rasplakali su cijelu zgradu! Kasnije došli i donijeli lijekove za moga strica što je bio zarobljen kod mene da ne bi propustio terapiju! MOŽEMO LI IKAKO DA NAĐEMO IMENA OVIH MOMAKA??”, napisao je jedan od zahvalnih građana.

Na desetine ljudi koje su spasili pronašli su njihove kontakte putem društvenih mreža jer su uspjeli zapamtiti imena nekih od njih. Hvalospjeve zbog svojih humanih postupaka doživjavaju svakodnevno, ali skiperi sa Une skromno govore da ni sami nisu toga svjesni jer smatraju da bi svako u takvoj situaciji tako postupio.

Na inicijativu nekoliko sugrađana, bihaćki dizajner Damir Midžić napravio je  čak i logotip pod nazivom "Skiperi sa Une, heroji Bosne i Hercegovine".

Vezane vijesti:

 

MISS NET
ABC
KOMENTARI