Baufirma Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Washington za vrijeme inauguracije Trumpa: Uhapšeno oko 90 demonstranata
Više od 90 osoba je uhapšeno u Washingtonu kada su se na inauguraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa demonstranti sukobili s policijom, priopćila je policija savezne prijestolnice.
Zanimanje: Sukobili se s policijom
Kategorija: Svijet
Writer tekst editor kao besplatna alternativa Wordu
OpenOffice.org Writer na prvi se pogled ne razlikuje mnogo od Microsoft Worda. Funkcije su mu na sličnim mjestima, sličnih su imena i većina korisnika znanje stečeno u Officeu odmah će moći iskoristiti u radu s OpenOfficeom.
Zanimanje: Writer tekst editor kao besplatna alternativa Wordu
Kategorija: Tehnologija
Wilz: Nijedan pripadnik OS BiH ne smije učestvovati na obilježavanju 9. januara
Komandant NATO Štaba u BiH, brigadna generalica američke vojske Giselle Wilz kazala je za novinsku agenciju Patria da je institucionalni i pravni okvir jasan, piše bh. novinska agencija Patria.
Zanimanje: NATO ŠTAB U BiH
Kategorija: BiH
Winter Story: S.A.R.S. po treći put oduševio Bišćane (VIDEO)
U Bihaću je večeras održan koncert grupe S.A.R.S. Vidno zadovoljni Bišćani i članovi benda podarili su još jednu noć za pamćenje, a atmosferu ćemo vam najbolje dočarati kroz fotografije i video koji smo pripremili. Pogledajte!
Zanimanje: Bihaćka pivovara i koncertna agencija Stage ART
Kategorija: Izdvojeno
Winter Story: Balkanska senzacija S.A.R.S. ponovo u Bihaću
Bišćani će po svemu sudeći aktualnu 2016. godinu ispratiti u stilu. Naime, posljednjeg vikenda "stare" godine u gradu Bihaću će po četvrti put nastupiti beogradski bend S.A.R.S. Druženje sa grupom S.A.R.S., zakazano 23. decembra, zajedno realiziraju Bihaćka pivovara i koncertna agencija Stage ART i to u sklopu zajedničkog projekta nazvanog "Winter Story". Bit će ovo odlična prilika da se građani našeg grada još jednom pokažu kao odlična koncertna publika.
Zanimanje: Portal ABC.ba ponosni je partner projekta
Kategorija: Izdvojeno
World of Tanks: Igrica kao unosno zanimanje
Sve više mladih ljudi se zanima za profesionalno igranje igrica pa je tako turnira sve više a i nagrade su sve veće - čak do 20 miliona dolara za jedan turnir.
Zanimanje: Igrica kao unosno zanimanje
Kategorija: Magazin
WikiLeaks objavio 300.000 dokumenata sa Erdoganovih servera
WikiLeaks je objavio blizu 300.000 dokumenata i mailova sa servera koji pripada vladajućoj turskoj partiji AKP, koji se dovode u vezu sa nedavnim propalim vojnim udarom u toj zemlji.
Zanimanje: WikiLeaks
Kategorija: Hrvatska
Wigemark: BiH za 10 godina punopravna članica EU
Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark očekuje da će BiH za 10 godina biti punopravna članica EU ili blizu tog cilja.
Zanimanje: Specijalni predstavnik EU u BiH
Kategorija: BiH
Warriorsi na dvije pobjede od izjednačenja rekorda Bullsa
Košarkaški Golden State Warriorsa stigli su na dvije pobjede od rekorda Chicago Bullsa iz sezone 1995/96, kada su predvođeni Michaelom Jordanom ostvarili 72 pobjede u regularnom dijelu sezone.
Zanimanje: NBA
Kategorija: Sport
WWF Adria i udruga Dinarica protiv izgradnje hidroelektrane na Uncu
Nakon kampanje koju su udruge vodile prošle godine za spas Nacionalnog parka Sutjeska, hidroelektrane opet prijete zaštićenim područjima, ovaj put Nacionalnom Parku Una. Naime, lokalne vlasti grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona ponovno aktualiziraju razgovore s Elektroprivredom BiH oko izgradnje hidroelektrane na Uncu. Ova vijest je izazvala burnu reakciju kako kod lokalnog stanovništva tako i kod civilnih udruga s područja Unskog sliva. Reagirala je i najveća svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF, koja u potpunosti podupire lokalno stanovništvo i protivi se izgradnji hidroenergetskih objekata u zaštićenim područjima.
Zanimanje: HIDROELEKTRANE U NACIONALNOM PARKU UNA
Kategorija: Krajina