Baufirma Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Slučaj "Referendum": Ivanić u Tužilaštvu BiH saslušan kao pomagač zbog političke izjave
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić saslušan je danas u Tužilaštvu BiH, u svojstvu osumnjičenog za neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH.
Zanimanje: Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine
Kategorija: BiH
Senat potvrdio Pompea za direktora CIA-e
Američki Senat potvrdio je novim direktorom CIA-e republikanskog zastupnika Mikea Pompea, kojeg je za tu dužnost predložio novi predsjednik SAD-a Donald Trump.
Zanimanje: SAD
Kategorija: Svijet
Sjedilački način života ubrzava starenje
Sjedilački način života je u istraživanju provedenom u SAD povezan s ubrzavanjem procesa starenja stanica, prenose mediji.
Kategorija: Lifestyle
SDP, DF i GS podnijeli krivičnu prijavu protiv odgovornih za slanje OSBiH u Banju Luku
Predsjednici Nermin Nikšić, Željko Komšić i Reuf Bajrović podnijeli su danas Tužilaštvu BiH u ime Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte i Građanskog Saveza krivičnu prijavu protiv osoba odgovornih za niz zloupotreba položaja i ovlašćenja, te nesavjesnog rada u službi, a u vezi sa dešavanjima na obilježavanju neustavnog dana entiteta RS 9. januara i korištenja jedinica Oružanih snaga BiH.
Zanimanje: SARAJEVO
Kategorija: BiH
Šta uraditi ako vam neko "podvali" krivotvorenu novčanicu?
U proteklih pet godina Centralna banka BiH (CBBiH) je registrovala 16.628 komada lažnih novčanica, ukupne nominalne vrijednosti veće od 220.000 KM, saopćeno nam je iz Ureda za odnose s javnošću CBBiH.
Zanimanje: Građani ostaju oštećeni
Kategorija: BiH
Šta su nama danas Andrić, Ćopić, Kočić...?
Ivo Andrić, Branko Ćopić, Petar Kočić i drugi bh. pisci sa predznakom srpski, u centru su medijskih zbivanja zbog novih interpretacija njihovih djela i života. Jedan dio bošnjačke društvene i akademske javnosti ove književne klasike smatra "ideolozima genocida". Takav stav nailazi na mnoge osude.
Zanimanje: Prekapanje grobova velikih pisaca
Kategorija: BiH
Sedam Musinih poena u porazu Cedevite od Splita
Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa postigao je sedam poena na današnjoj utakmici 14. kola hrvatske A1 Lige u kojoj je Cedevita poražena od Splita. Nažalost, i ovog puta je bio izložen uvredama protivničkih navijača.
Zanimanje: Grupa navijača ga vrijeđala
Kategorija: Krajina
Ski skokovi: Pogledajte kako je bilo u Vikićima (VIDEO)
Već trinaest godina mjesto Vikići kod Bihaća domaćin je tradicionalnih skokova skijaša amatera sa okolnih podrčja Grada Bihaća i šire.
Zanimanje: Bihać
Kategorija: ABC eter
Samsung predstavio tri nova smartphonea
Kompanija Samsung želi što prije zaboraviti prošlu godinu i neuspjeh smartphonea Galaxy Note 7, a jedan od prvih koraka su tri nova smartphonea iz porodice Galaxy A.
Kategorija: Tehnologija
Švedska pronašla rješenje za bržu intervenciju hitne pomoći i policije
Studenti sa KTH Royal Institutea of Technology u Stockholmu osmislili su novi način kojim bi se vozilima hitne pomoći i policije olakšalo obavještavanje sudionika u saobraćaju da su nalaze u blizini.
Kategorija: Tehnologija