Baufirma Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Plaće više od 600 KM bit će dvostruko oporezivane?!
Nakon određenog zatišja koje je trajalo sedmicama, iz Federalne vlade će prema sindikatima i poslodavcima, kako saznaje "Avaz", otići novi prijedlog oporezivanja plaća u FBiH. Naime, naš list je od nekoliko izvora dobio potvrdu o tome da je najnovija ideja da se od dijela oporezivanja pojedinačnog dohotka u FBiH od pet posto, koliko trenutno poslodavci moraju plaćati državi u vidu poreza na plaću, oslobode oni poslodavci koji isplaćuju, uvjetno rečeno, niže plaće.
Zanimanje: Vlada FBiH predlaže novo zakonsko rješenje
Kategorija: BiH
Pukotina Larson C na Antartiku proširila se za još deset kilometara
Pukotina ledenog brijega na Antarktiku nastavila se širiti i od 1. januara se proširila za deset kilometara.
Kategorija: Nauka
Protest radnika BHRT-a: Ogorčeni zbog uvjeta rada, zahtijevaju hitne izmjene Zakona o javnom RTV servisu
U zgradi Radio-televizije Bosne i Hercegovine (RTVBiH) danas je tačno u podne organiziran protest upozorenja u organizaciji Samostalnog sindikata radnika Bosanskohercegovačke radio-televizije (BHRT). Razlog organiziranja protesta je katastrofalna finansijska situacija zbog koje je ugrožena egzistencija radnika i njihovih porodica, zbog čega zahtijevaju hitne izmjene Zakona o javnom RTV servisu.
Zanimanje: SARAJEVO
Kategorija: BiH
Pogledajte press konferenciju Tužilaštva USK: Inspektor za rad "žmirio" na nezakonitosti
Jutros je oko 8 sati je po nalogu Kantonalnog tužilaštva MUP USK-a proveo akciju, kodnog naziva ''Registrator'', u kojoj je uhapšeno 13 lica, pod sumnjom da su izvršili teška korumptivna krivična djela, čime su Službu za zapošljavanje USK oštetili za 50 hiljada KM.
Zanimanje: VIDEO
Kategorija: Krajina
Pjanić: Bojim se Rome i Napolija, a Allegrijeve promjene formacija su nam zabavne
Juventus je pobijedio Lazio s 2:0, a Allegri je, kao i mnogo puta do sada, ponovno mijenjao formaciju svoje ekipe.
Kategorija: Sport
Pogledajte najubjedljiviji pad Ski skokova Vikići 2017 (VIDEO)
Već četrnaest godina mjesto Vikići kod Bihaća domaćin je tradicionalnih skokova skijaša amatera sa okolnih područja Grada Bihaća i šire. S obzirom da se Vikići nalaze u glavnom gradu Unsko sanskog kantina i uz samu granicu sa Hrvatskom, gledaoci dolaze iz mnogih susjednih gradova i država.
Zanimanje: Malo se više ''đikn'o''
Kategorija: Krajina
Profesor heroj spašavao djecu iz zapaljenog autobusa, kćerku i sina nije uspio
Mađarski Index danas donosi priču o profesoru heroju koji je iz zapaljenog autobusa spašavao učenike. Cijeli svijet o Vighu Gyorgyu, profesoru tjelesnog piše kao o heroju koji je ulazio u autobus i svaki put mogao poginuti, da bi spasio što više djece, a u isto je vrijeme izgubio i sina i kćerku koji su također bili u autobusu, prenosi Patria.
Zanimanje: TRAGEDIJA U ITALIJI
Kategorija: Evropa
Predstavljen Tesla Model S 100D s dometom od 539 kilometara
Teslin Model S sada ima veći domet od bilo kojeg drugog električnog automobila na tržištu nakon što je kompanija predstavila 100D verziju sa baterijom od 100 kWh.
Kategorija: AutoMoto
Primatima, zbog ljudskog nemara, prijeti istrebljenje
Prema istraživanjima, 60 posto od ukupno 500 pojedinačnih vrsta primata suočava se s krizom izumiranja, a brojnost 75 posto primata opada. Rezultati studije objavljeni su u stručnom časopisu "Science Advances", a više od 30 naučnika koji su učestvovali u globalnoj studiji tvrde da je to posljedica ljudske aktivnosti.
Kategorija: Nauka
Policijska akcija: Uhapšeni hakeri koji su napali FUP
Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su jutros dvije osobe koji se sumnjiče da su izveli napad na zvanične stranice ove policijske agencije.
Zanimanje: Rasvijetljen je slučaj
Kategorija: BiH