Baufirma Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zadnje dodani:
Ljekari u FBiH najavili generalni štrajk: Dosta nam je igre "gluhih telefona"!
Ukoliko do kraja ove sedmice ne počnu pregovori sa Federalnim ministarstvom zdravstva o kolektivnom ugovoru, Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH organizirat će generalni štrajk.
Zanimanje: Ukoliko do kraja ove sedmice ne počnu pregovori
Kategorija: BiH
Lakše od Švicarske do BiH, nego od bh. granice do Cazina
Na neaktivnom graničnom prelazu u cazinskoj mjesnoj zajednici Tržačka Raštela davne 1995. godine organizacija UN-a zadužena za stabilnost u regionu postavila je "žilet-žicu" kako bi blokirala most koji je povezivao tada ratom izmorene obale Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Zanimanje: Višesatno čekanje
Kategorija: Krajina
London se željeznicom povezao sa Kinom
Kina je pokrenula prvu teretnu željezničku liniju prema Londonu iz svoje istočne provincije Zhejiang, javila je agencija Xinhua.
Kategorija: Tehnologija
Legenda o postanku bihaćke doline: Sršili branu i isušili jezero
Legenda govori da je Bihaćka dolina nekada bila Veliko jezero oko kojeg su živjela drevna plemena. Najstariji mještani Bihaća spominju da po okolnim brdima Plješevice i Grmeča stoje skrivene u dubokim šumama željezne halke vezane za stjenovite hridi za koje su vezivani brodovi ili čamci koje su koristili drevni stanovnici jezera. Svjedoci koji prenose ove priče, nisu mogli ni za najveće novce pokazati mjesto gdje su navodno stojale halke. Tako govore izvori koji su u vrijeme austrougarske uprave skupljali narodne legende i mitove ovog područja.
Zanimanje: Osebujna imaginacija duha drevnih naroda, ili utemeljena naučna činjenica
Kategorija: Krajina
Ljubav i smijeh na ulicama Bišća: Miki & Mini Maus osvojili prolaznike (VIDEO)
Disneyevi junaci Miki & Mini Maus prošetali su danas gradom na Uni grleći slučajne prolaznike i slikajući se s njima. Miki je otišao i korak dalje pa je tražio brojeve telefona od pripadnica ljepšeg spola. Kako je Mini na to reagirala pogledajte u video prilogu.
Zanimanje: Udruženje ABC
Kategorija: ABC eter
LG G6 izgledno sa skenerom šarenice
Svježi set glasina iz LG-eva tabora najavljuje skener šarenice i podršku za LG Pay mobilno plaćanje za nasljednika LG-a G5. Izgledno je da i da LG G6 neće biti modularan ali će zadržati izmjenjivu bateriju.
Zanimanje: LG G6 izgledno sa skenerom šarenice
Kategorija: Tehnologija
Loša infrastruktura i preopterećnost: Na bh. cestama godišnje pogine 360 osoba!
Skupština KS na sjednici 5. decembra razmatrat će i Prijedlog strategije sigurnosti cestovnog saobraćaja za područje Kantona Sarajevo za period 2016.-2020 koji je izradio Saobraćajni fakultet u Sarajevu polovinom ove godine, piše bh. novinska agencija Patria.
Zanimanje: ISTRAŽIVANJE
Kategorija: BiH
Ljepotica Sane: Rijeka Bliha i njene pritoke
Rijeka Bliha je lijeva pritoka rijeke Sane, izvire u mjestu Donji Lipnik, na visini od 450 m.n.v., dužina toka rijeke Blihe je 23,9 kilometara.
Zanimanje: Sanski Most
Kategorija: Krajina
Lijekovi na bazi kanabisa od naredne godine u bh. apotekama?
Uvođenje lijekova na bazi kanabisa u medicinske svrhe u BiH sve je izvjesnije, moguće i za godinu dana. Iz Ministarstva bezbjednosti BiH poručuju da se sastanak Komisije za sprečavanje zloupotrebe opojnih droga po ovom pitanju očekuje u narednom periodu.
Zanimanje: Dobre vijesti za oboljele
Kategorija: BiH
Ljepota NP Una ogleda se u mnoštvu lica koja stvaraju različita godišnja doba
Zimski period za čovjeka često donosi posebne čari, ali životinjama u Nacionalnom parku (NP) Una „zimska idila“ otežava život jer pod snježnim pokrivačem teže dolaze do hrane.
Zanimanje: Pripreme za zimu u Nacionalnom parku Una
Kategorija: Krajina