Baufirma Salzburg
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ABC portal ovim putem predstavlja poduzetnike, političare i ostale ličnosti čiji rad ili poslovanje imaju određeni uticaj na ekonomske tokove i ostala društvena kretanja na području USK-a i šire. Iskoristite ovu priliku i predstavite se javnosti na jedinstven način.

Ukoliko želite da se i vaše predstavljanje nađe u ovoj kategoriji, među ostalim uspješnim poduzetnicima i političarima, jednostavno nas kontaktirajte i pošaljite nam podatke potrebne za izradu vaše on-line prezentacije na našem portalu.
Zadnje dodani:
Massimo Savić pred koncert: Bihać je grad velikih legendi
Jedan od najkarizmatičnijih pjevača i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima - MASSIMO 28. januara, u subotu, nastupit će u dvorani Luke u Bihaću u sklopu Winter Story projekta kojeg realiziraju Stage ART i Bihaćka pivovara. Tim povodom RTV USK posjetila je koncert Massima u Zadru. Pogledajte šta je Massimo poručio svim onima koji će prisustovati subotnjem spektaklu.
Zanimanje: Pogledajte Massimove poruke pred bihaćki koncert
Kategorija: Krajina
U Bosanskom Petrovcu snijeg čiste na veresiju
Blokada rada načelnika i Općine Bosanski Petrovac uzrokovana je političkom borbom u USK-u, vezanom za novac dobijen od šumskog bogatstva.
Zanimanje: Savez SDA - SNSD blokira čitav grad
Kategorija: Krajina
Novalić i kantonalni premijeri razgovarali o provedbi Reformske agende, obavezama, upitniku
Provedba aktivnosti utvrđenih Reformskom agendom za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje od 2015. do 2018. godine bila je jedna od tema današnjeg susreta premijera Federacije BiH Fadila Novalića, zamjenice premijera i federalne ministrice finansija Jelke Milićević i zamjenika premijera i federalnog ministra rada i socijalne politike Veska Drljače s premijerima i ministrima finansija svih deset kantona u Federaciji BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.
Zanimanje: SARAJEVO
Kategorija: BiH
Odlučila sam napustiti BiH, jer nisam željela da se sutra iste stvari dese mome djetetu
Kada sam prvi put bila na roditeljskom sastanku u školi u kojoj mi sin ide ovdje u Njemačkoj, upitala sam koje knjige trebamo kupiti i gdje, te koliko će koštati produženi boravak. Fino mi ljudi objasniše da se knjige ne kupuju, da ih dobiju u školi besplatno i ne nose se kući. Zadaća se radi u školi i sve što imaju da naprave kao zadatak uglavnom se radi u školi.
Zanimanje: PRIČA DOLORES VELEDAR PERIĆ
Kategorija: BiH
Plaće više od 600 KM bit će dvostruko oporezivane?!
Nakon određenog zatišja koje je trajalo sedmicama, iz Federalne vlade će prema sindikatima i poslodavcima, kako saznaje "Avaz", otići novi prijedlog oporezivanja plaća u FBiH. Naime, naš list je od nekoliko izvora dobio potvrdu o tome da je najnovija ideja da se od dijela oporezivanja pojedinačnog dohotka u FBiH od pet posto, koliko trenutno poslodavci moraju plaćati državi u vidu poreza na plaću, oslobode oni poslodavci koji isplaćuju, uvjetno rečeno, niže plaće.
Zanimanje: Vlada FBiH predlaže novo zakonsko rješenje
Kategorija: BiH
Građani pisali bh. političarima: Dajte nam posao, zaustavite odlazak mladih, stop korupciji...
„Dajte nam posao“, „Stop korupciji i nepotizmu“, „Zaustavite odliv mozgova“, najčešće su poruke koje su građani i građanke danas poslali predstavnicima bh. vlasti. Poruke ispisane na posebno dizajniranim razglednicama, s crtežima koji šalju snažne poruke o gorućim problemima prosječnog bh. građanina/ke, prvenstveno nagomilanih u oblasti privrede, danas je predstavnicima vlasti uputilo nekoliko stotina građana, prenosi Patria.
Zanimanje: SARAJEVO
Kategorija: BiH